Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца!

Хормонът на съня заздравява костите

Специалисти откриха удивителна връзка между циркадните ритми и дегенеративните процеси в костната тъкан. Това откритие може би ще помогне в превенцията на остеопорозата.

Saftig12EvertsВ основата на тази терапия ще бъде мелатонинът, уточняват от meddaily.ru. Вече са направени серия от експерименти с хранителни добавки с мелатонин, който доказано укрепва костната тъкан у възрастни гризачи.

Известно е, че мелатонинът регулира съня, като причинява сънливост при понижена телесна температура. Пак мелатонинът е в състояние да забави активността на остеокластите – клетките, стимулиращи процесите на костно разпадане. С възрастта качеството на съня се влошава, което позволява на остеокластите да станат по-активни. Това ускорява изтъняването и отслабването на костната тъкан.

При тестовете с хранителни добавки с мелатонин, воден разтвор от продукта бил даван на 20 лабораторни плъха на възраст около 22 месеца. След 10 седмици, което е равно на 6 човешки години, били направени анализи за плътността и здравината на костите. Оказало се, че костната тъкан е с нараснал обем и подобрена плътност. Сега трябва да се установи дали мелатонинът предотвратява разпадането на костите или може да се задейства и обратният процес. Все още не е изяснено и това – каква дозировка е необходима на хората, за да изпитат положителния ефект от приема на мелатонинови продукти.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


4 коментара

  1. то е ясно,че си трябва сън,но от опит бих казала,че не трябва да подценяваме колагена.

  2. както и хиалуроновата киселина. преди не взимах под внимание важността на тези съставки от тялото,но при дори и най-простите фитнес упражнения са трябва прием на тези неща. инструктора ми препоръча Хидраплениш освен,че не ме болят ставите, кожата ми е много гладка.

  3. доста ги пият тези таблетки. във фитнеса почти всички момичета го взимат.както да се предпазват от травми,така и заради кожата.

  4. скъпи ли са тези таблетки?

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*