Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Десет вкусни храни, с които отслабваме

Отслабването не винаги е мъчително; достатъчно е да знаем с помощта на кои храни ще бъдем сити и ще отслабваме в едно и също време.

siomga i salata 018-1Могат да се изброят поне десет от най-разпространените, твърдят от medikforum.ru. Ето кои са те:

1.Да започнем с грейпфрута. Ускорява метаболизма, помага да се изгорят повече калории. Бързо води до насищане, което и продължава доста. Богат е на фибри, с чиято помощ се стабилизира нивото на кръвната захар.

2. Следва целината. По-голяма част от този ароматен зеленчук е целулоза и вода. Създава усещане за ситост, без да товари с калории. Естествено – само с него не можеш да се нахраниш. Внася в тялото витамини и микроелементи.

3. Пълнозърнести храни. Редуцират риска от хронични болести. Удължават времето, необходимо за преработка на храните, така че усещането за ситост продължава доста. Почти не съдържат мазнини, насищат с витамини, минерали и въглехидрати.

4. Зелен чай. Отличен начин да се ускори метаболизмът. Зеленият чай е и “бомба” от антиоксиданти.

5. Мазна риба. Пъстърва, сьомга – тези и подобни разновидности на рибите, богати на Омега-3 мазнини, регулират метаболизма по особен начин. Техни съставки въздействат на нивото на хормона лептин, контролиращ скоростта на изгаряне на мазнините.

6. Кафе. Кофеинът ни зарежда с енергия, попадайки в кръвта. Ускорява сърцебиенето, усилва притока на кислород и при това изгарят повече калории.

7. Авокадо. Съдържа мононенаситени мазнини, ускоряващи метаболизма. Смъква нивото на холестерина. Съдейства за по-бързо заздравяване на рани, намалява опасността от сърдечни заболявания и инсулт. Подобрява състоянието на съединителната тъкан и зрението.

8. Люти пипер. Пикантните подправки и по-специално огненото чили са известни със способността си да горят калории.

9. Семена от чиа. Наситени са с протеини, влакнини, мастни киселини Омега-3. Потискат апетита и ускоряват метаболизма.

10 Бразилски орехи. Една от най-вкусните храни за бързо изгаряне на калории. Противно на очакванията, тези ядки постигат ускорен метаболизъм чрез трансформация на хормони на щитовидната жлеза. Бразилските орехи укрепват имунитета; смята се, че с тяхна помощ може да се преодолее опасността от целулит.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *