Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бърза помощ при хълцане

Няма нужда от лекар­ства, когато опитът подсказва лесни трико­ве за преодоляване на този обичаен пробле­м.

 хълцане

Хълцане

Сигурно сте забелязали, че хълцането има неприятната особеност да се появява ви­наги в момент, в който бихме искали да останем по-скоро незабелязани – на важно за­седание, в ресторанта и т.н. Лекарите смятат, че именно стресът е отключващ фактор за появата му. Други причини са бързото хранене или пиенето на прекалено студени напитки. Но човек може да се разхълца и просто хей така. Практически хълцането пред­ставлява вибрация на изпус­натия при спазъм на диафраг­мата въздух. Самият спазъм пък се дължи на прекалено стимулиране на френичния нерв, който контролира диа­фрагмата.

 

Лесни решения на проблема

  • Поставете кубче лед на пъпа си – той е свързан чрез енер­гиен меридиан с диафрагмата. Контактът със студа предиз­виква рязък ефект върху кон­тракциите и ги успокоява.
  • Изпийте седем глътки вода, без да дишате.
  • Изяжте бучка захар, предва­рително натопена в оцет.

 

Ако нищо друго не помага

Легнете на пода, като пъхнете краката си под подходяща ме­бел. Някой трябва да издърпа ръцете ви високо над главата. Тези разтягания позволяват на прешлените да се наместят и да освободят вероятно прити­снатия корен на френичния нерв.

 

Kога е необходим лекар?

И определени случаи хълца­нето може да продължи дни и дори няколко седмици. Това води до силна умора и загуба на тегло. Причините за такова продължително неразположе­ние обикновено се крият в ня­каква патология (бъбречна не­достатъчност, рефлукс, болест на Паркинсон, алкохолизъм) или в приема на успокоителни лекарства. Ако хълцате повече от 48 часа и чувствате болки в гърдите, парене в стомаха или трудности в преглъщането, потърсете лекарска помощ.

 

 

Нестандартни, но ефективни методи за лечение на хълцането

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *