Грейпфрут за болни бели дробове (ХОББ)

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Грейпфрутът може да се използва успешно при лечението на хроничната обструктивна болест на белите дробове (ХОББ). Пациентите с този проблем трябва редовно да консумират и банани и кашкавал.

zaduh-dishaneХОББ е заболяване, водещо до ограничаване на поемания въздух в дихателните пътища. С годините усложненията могат да причинят смъртта на пациента. За жалост медицината не може да излекува пациентите с тази диагноза. Има обаче медикаменти, които удължават дните им. Междувременно се търсят терапии, които биха спасили човечеството от тази най-разпространена в света белодробна болест.

Учени от САЩ и Европа са анализирали диетата на 2167 жертви на ХОББ, информират от medikforum.ru. Пациентите, които редовно похапвали грейпфрут, банани, риба и кашкавал, имали облекчение на дишането в продължение на 24 часа след приема на храната. Здравето им се подобрявало по няколко признака – включително функциите на белите дробове, физическа издръжливост и количество на белите кръвни телца. Според ръководителя на изследването – Корин Хансън, пациентите с ХОББ трябва да бъдат съветвани от лекарите си каква диета да спазват. Правилно подбраните храни със сигурност биха облекчавали страданията им.

Диетата е фактор, който може да промени степента на риска при много заболявания, отбелязва д-р Хансън. Храненето – доказано – има важна роля в развитието и проявата на клиничните признаци на ХОББ. Цитираното изследване потвърждава тази теория. Паралелно с това извежда и препоръчва храните, които имат най-голяма полза за здравето на пациентите с ХОББ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *