Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Грейпфрут за болни бели дробове (ХОББ)

Грейпфрутът може да се използва успешно при лечението на хроничната обструктивна болест на белите дробове (ХОББ). Пациентите с този проблем трябва редовно да консумират и банани и кашкавал.

zaduh-dishaneХОББ е заболяване, водещо до ограничаване на поемания въздух в дихателните пътища. С годините усложненията могат да причинят смъртта на пациента. За жалост медицината не може да излекува пациентите с тази диагноза. Има обаче медикаменти, които удължават дните им. Междувременно се търсят терапии, които биха спасили човечеството от тази най-разпространена в света белодробна болест.

Учени от САЩ и Европа са анализирали диетата на 2167 жертви на ХОББ, информират от medikforum.ru. Пациентите, които редовно похапвали грейпфрут, банани, риба и кашкавал, имали облекчение на дишането в продължение на 24 часа след приема на храната. Здравето им се подобрявало по няколко признака – включително функциите на белите дробове, физическа издръжливост и количество на белите кръвни телца. Според ръководителя на изследването – Корин Хансън, пациентите с ХОББ трябва да бъдат съветвани от лекарите си каква диета да спазват. Правилно подбраните храни със сигурност биха облекчавали страданията им.

Диетата е фактор, който може да промени степента на риска при много заболявания, отбелязва д-р Хансън. Храненето – доказано – има важна роля в развитието и проявата на клиничните признаци на ХОББ. Цитираното изследване потвърждава тази теория. Паралелно с това извежда и препоръчва храните, които имат най-голяма полза за здравето на пациентите с ХОББ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *