За лечение на артрит отидете на псамотерапия!

Псамотерапията (Psamotherapy – лечение с пясък) е форма на таласотерапия, която е терапевтичен метод за прилагането на естествените физични и химични фактори на морето и брега.

Пациентите се лекуват, като се покриват със сух и топъл морски пясък и по този начин се облекчават болки в гърба, артрит, ревматизъм и артроза.

Тази форма на терапия също подобрява съдържанието на кръвта, ускорява обмяната на веществата, лекува респираторни заболявания, както и подобрява психологическото благополучие.Пациентите са потопени в камери, които са пълни с топъл морски пясък; някои терапевти използват гореща вода, за да затоплят пясъка. В началото лечението трае около 10 минути, а впоследствие продължава до половин час. Това лечение се използва при псориазис, понижаване нивото на холестерола и импотентност.

Можете да си направите сами такова лечение на морския бряг. Лягате на топлия пясък и засипвате тялото си с околния, загрят от слънцето. Като първите няколко дни лежите така само десет минути. Следващите дни увеличавате с по 2 минути, докато достигнете най-много 30. След това трябва де лежите на сянка 30 минути и чак тогава да се изкъпете в морето.

Пясъкът съдържа много минерали – силиций, калий, магнезий, манган и натрий и освен това на морския бряг има увеличени лековити свойства.

В лечебниците, които извършват псамотерапия пясъкът се нагрява до около 40 градуса, разделя се на части и пациентът ляга между пясъчните купчини. Покрива се тялото, като около областта на сърцето и коремът се покриват с тънък слой, а останалата част на тялото с по-дебел слой пясък – например около 10 см.

Трябва да направите поне 15 такива процедури. Този метод за лечение може да се прави и от деца, но те не трябва да стоят зарити в пясъка повече от 10 минути.

 

Поморие – уникална лечебна кал и древна история!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *