Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са храните, които не трябва да слагате в хладилника!

Хладилникът е голямо изобретение, което може да пази храната без да се разваля за дълго време.

Но макар и да е основен уред за безопасно съхранение на храна, това не се отнася за някои продукти, които от ниските температури могат да загубят голяма част от полезните си съставки и дори да се развалят по-бързо. Няма да ви убеждаваме, че здравословната храна не е развалена, престояла или мухлясала.

Ето кои са те:

Домати

Реакцията, която произвежда характерния тръпчив вкус на доматите се нарушава при ниски температури. Освен това те не стават по-трайни, а напротив – по-бързо се развалят. Най-добре е да се съхраняват при стайна температура

Лук

Лукът става мек в хладилника и е по-добре да се съхранява на тъмно, сухо и топло място,  далече от пряка слънчева светлина. Освен това хладилникът се умирисва от него.

Картофи

Те имат сравнително дълъг срок на годност без охлаждане и не е необходимо да ги съхранявате в хладилника. Съхраняват се на тъмно и сухо място.

Авокадо

Недозрелите авокадо също се съхраняват при стайна температура, за да им се даде възможност да станат меки и вкусни – иначе са като силикон.

Босилек

Тази вкусна подправка (както и другите зелени подправки, като магданоз, копър, джоджен) трябва да съхранявате като букет цветя – във ваза (или буркан) с вода, но само до 3 дни. След това го нарежете и го оставете на проветриво място да изсъхне.

Чесън

Чесънът се съхранява най-добре в хладно място далеч от пряка слънчева светлина, в касетка (щайга). Това му позволява да диша и да е в суха среда, за да се предотврати ранното покълване.

Банани

Бананите са тропически плодове, които виреят в по-топъл климат. Ако държите бананите в хладилника, те бързо почерняват. Съхраняват се най-добре при стайна температура.

Краставици

Краставиците бързо се развалят от студа. Те трябва да се съхраняват на открито и сенчесто място, като всеки ден ги мокрите с вода.

Цитрусови плодове

Студените температури нанасят щети на тези плодове и те се развалят много бързо. Сложете ги в красива фруктиера на масата и могат да стоят там, докато ги изядете.

 

Неутрализирайте неприятните миризми от хладилника с мляно кафе

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *