Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво трябва да направите, ако сте носител на вируса HIV?

Човек може да живее дълго и здравословно, дори след като е бил диагностициран с показанията на вируса на ХИВ/HIV

Част 1

Трябва да спазвате съветите на лекаря, който ви лекува, редовно да го посещавате, стриктно да спазвате предписания ви режим и лекарства. Това ще увеличи шансовете ви за нормален и здравословен живот.

Веднага се прегледайте при лекар, ако получите изброените симптоми. Така ще получите нужното внимание и грижа още в началото на заболяването.

  • Пазете се от болни хора, които могат да ви навлекат инфекцията си! Спазвайте правилата за здравословно хранене и физически упражнения. Избягвайте пушенето и ограничете приема на много алкохол – 100 мл концентрат или 2 чаши бяло сухо вино, това са разрешените количества за ден.
  • Правете безопасен секс – винаги ползвайте предпазител вие и вашия партньор. Така ще избегнете влошаване на болестта, тъй като полово предаваните болести могат да я влошат.
  • Свържете се с организации, които подпомагат болни от СПИН и потърсете подкрепа. Има такива, които предлагат и финансова помощ.
  • Бъдете предпазливи с животните, тъй като те носят паразити, които могат да доведат до инфекции при хората. Вземете мерки за чистотата си, като миете ръцете редовно след ходене до тоалетната и преди и след хранене. Яжте чесън – той предпазва от болести.
  • Лечението на HIV изисква стриктно спазване на дозировката на лекарството, предписано от лекар. Не пропускайте предписаната доза, защото това може да бъде пречка при лечение на заболяването.
  • Редовните прегледи при лекаря ви ще ви дадат информация за това дали лечението, което прилагате е ефикасно. И ако не е така, лекарят ще смени предписанията си.

 

Жан Пол Готие: „Аз съм гей, упорит и съм горд с това!“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *