Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бананите, шоколада и жълтият кантарион борят депресията

Лекувам се с антидепресанти вече близо три месеца. На моменти се чувствам много добре. След тях обаче гугубя настроение и сила получавам сърцебиене и страхове. Лекарите твърдят, че това било нормално, но аз чувствам, че нещо ми липсва! Опитах се да спра лекарствата, но се влоших. Какво мога да направя, за да си помогна допълнително ?

Живко Смилков, Стара Загора

 Депресията е състояние, свързано с изчерпване на някой биологично активни вещества в мозъка и на техните депа, поради което човек се чувства подтиснат отпаднал, не спи добре. Лечението с антидепресанти води до повишаване на нивото на тези биологично активни вещества, но това не винаги е достатъчно, за да се преодолее това състояние. Затова аз считам, че вие можете наистина допълнително да подпомогнете действито на медикаментите с хранителни добавки, които съдържат аминокиселината валин, която се съдържа в шоколодовите издалия. Много полезни също са бананите, които са богати на триптофан, от който се произвеждат най-важните биологично активни вещества в мозъка. Препоръчвам ви също да чай от жълт кантарион, който улеснява запълването на деф ицита от тези вещества.

Ако поради липса на средства не можете да си позволите тези екстри е за препоръчване да се показвате на слънце, което все още се ползва безплатно. То също подпомага лечението с медикаментите.

Д-р Веселин Герев е психиатър, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел.: 0887/940-075.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *