Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Учени доказаха, че е възможно множествената склероза да се излекува

За съвременната медицина множествената склероза е нелечимо заболяване, но американски учени доказаха с експеримент, че може да се лекува

Лечението на множествената склероза има ефект само в ранния стадий на болестта, но с последните си експерименти учени от САЩ доказаха, че е възможно множествената склероза да се излекува, съобщава Fox News. Откритието е направено в Центъра за регенеративна медицина към Изследователския институт в Ла Джола, Калифорния. По време на рутинно изследване за действието на стволови клетки върху болни от множествена склероза лабораторни животни, учените се натъкват на удивителен ефект. Две седмици, след като са инжектирани с човешки нервни стволови клетки опитните мишки се възстановяват от заболяването и започват отново да ходят.

множествената склероза се излекува
Учени доказаха, че множествената склероза може да се излекува

Учените Жанин Лоринг, директор на изследователския център и професор Том Лэйн от Университета на Юта в началото изследват механизма на отхвърляне на стволовите клетки при множествената склероза. Тъй като множествената склероза е автоимунно заболяване, това означава, че имунната система атакува собствения организъм. В резултат се разрушава миелинът – защитна обвивка на нервните влакна, а без него те не работят ефективно. Последствията са влошаващото се зрение, проблеми с движенията, затруднения в речта, загуба на памет и депресия

Новата терапия действа комплексно върху мозъка. Получава се намаляване на възпалението и се предотвратява разширяването на заболяването. Допълнително въведените стволови нервни клетки освобождават специфични протеините, по чиято команда клетките започват да регенерират миелина. В резултат на това, налице е подобрение в състоянието на опитните животни, което се задържа в продължение на 6 месеца след първата инжекция. Наистина стволовите клетки са отхвърлени само след 10 дни но ефектът не буди съмнения.

Сега изследователите се опитват да разберат, как да отделят протеините, отделяни от нервните стволови клетки или измислят как да ги синтезират. Учените доказаха, че е възможно множествената склероза да се излекува и се надяват след 3 години да преминат клиничните изпитания и лекарството да спаси много хора.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Учени доказаха, че е възможно множествената склероза да се излекува

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *