Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Загадъчна болест ли е множествената склероза?

Болестта не е загадъчна – тя е реална и жестока. Загадка, обаче, остава защо възниква, какви са причините?

Множествената склероза (МС) е автоимунно хронично неврологично заболяване, което засяга централната нервна система (мозъка и гръбначния мозък).

Статистиката показва, че в момента над 2,5 милиона души живеят с тази болест в световен мащаб. МС не дискриминира по пол и може да се появи както при мъжете, така и при жените. Има повече болни при жените от бялата раса и относително рядко се среща сред азиатците.

Какви са симптомите на МС?

Хората споделят различни оплаквания, но най-честите са умора, слабост, проблеми с равновесието, пикочния мехур и червата, изтръпване на крайниците, загуба на зрение, тремор и депресия. Много от тези симптоми съществуват и при други заболявания и разстройства, така че диагнозата се поставя след прецизни изследвания.

Какви са причините за множествена склероза?
Никой не знае със сигурност какво причинява MС, защото формите на заболяването са толкова различни, колкото и хора боледуват от това. Това е автоимунно заболяване и основният въпрос тук би трябвало да бъде – какво предизвиква имунната система на даден човек да се обърне срещу него? Много подозрения има, че това е намеса в имунната система чрез ваксиниране. Тъй като ваксините представляват стимулиране или манипулиране на имунната система по някакъв начин. Вероятно има комбинация от събития, които предизвикват МС – генетична уязвимост, съчетана с външен фактор, който прави тялото на болния неефективно в метаболизма на витамин Д, съчетано с инфекция или друго… Разбира се, за някои хора ваксината може да бъде една от съставките в микса, но ние едва ли скоро ще разберем това, като се има предвид, че фармацевтичната промишленост много зорко следи да продава отвратителните си ваксини, за да печели все повече и повече. Самото разпространение на болестта (засяга развитите европейски държави) ни показва, че поразява много ваксинирани хора. Затова ние ви съветваме, особено тези от вас, които имат фамилна обремененост с автоимунни заболявания, да внимават с какви ваксинации и имунизации ще третират организма си и този на децата си.

За множествената склероза няма лекарство. Но живота на болния може да стане по-лек, като се вземат някои от следните мерки:

–      Използвайте медитация и хипнотерапия, за да пренасочите психичните енергии в положителна посока;

–      Експериментирайте с традиционната китайска медицина и Аюрведа, като ползвате услугите на утвърдени и квалифицирани лекари в тези области.

–      Диетата на д-р Суонк е в голяма степен на растителна основа и с ниско съдържание на мазнини. Много хора с множествена склероза я прилагат. Проведените изследвания между хората с МС, които следват тази диета показват по-малка прогресивност на заболяването, отколкото при тези, които ползват по-типична диета.

 

 

Витамин D предпазва и от склероза

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *