Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

„Умна“ възглавница бди над нашето здраве в офиса

Стресът на модерния живот и работата в офиса поставят здравето пред неочаквани изпитания

Грижата за здравето, особено мониторинга на жизнените параметри при работещите в офис, не бива да се подценява, съветват специалистите. Днес много повече хора прекарват времето си на стола пред компютъра, а обездвижването и стресът се превръщат в сериозна заплаха за здравето. Досега съществуващите устройства, които могат да следят за самочувствието ни, изискват постоянно носене и закрепване към тялото или облеклото.

„Умна“ възглавница бди над нашето здраве в офиса
„Умна“ възглавница бди над нашето здраве в офиса

Новото забележително изобретение – „умна“ възглавница за офисния стол, бди постоянно над вашето здраве, като при това позволява да се избегнат всички кабели, кутийки и прочие досадни ограничения, съобщава Mail Online. Това със сигурност ще спести неприятностите да излезете в болнични в най-неподходящия момент и предпазва от бъдещи здравословни проблеми.

На външен вид възглавницата „Smart Cushion“ не се различава от всички останали, които улесняват живота на служителите, „заковани“ пред компютъра по цял ден.

Но в действителност тази „умна“ възглавница е не само в състояние да предотврати появата на болезнени хемороиди и натъртвания на деликатно място, но може да определи честотата на сърдечния ритъм и дишането, правилната поза на седящия и дори да го предупреди, че нивото на стреса достига критично ниво.

Непрекъснатият мониторинг на жизнените функции се извършва от множество микроскопични сензори, чийто размер не надвишава 1 mm и чип, който осигурява безжичното прехвърляне на данните към смартфон. Електрониката в тази умна възглавница е способна да отчете колко отдавна човекът, седнал върху нея не е стават от работното място и ще ви напомни да се разтъпчете малко.

Възглавницата определя и правилната поза на стопанина си – в случай, че дълго време той седи прегърбен, предупреждението се изпраща отново към на смартфона

Умната възглавница работи заедно с iPhone
Умната възглавница работи заедно с iPhone

Засега Smart Cushion е в състояние да работи заедно с най-новите модели на iPhone, но изобретателите обещават да я приспособят и за останалите видове смарфони. Вграденият акумулатор стига за цял месец, а цената ще е ясна през есента, уверяват производителите. Данните се съхраняват в паметта на телефона, на който само трябва да се инсталира специалното приложение. По всяко време, дори и у дома си, собственикът на новата „умна“ възглавница ще може да разбере, как му се отразява работата в офиса и да вземе мерки за своето здраве.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *