Кехлибарът – скъпоценният лечител

За древните знахари е бил цяр за всякакви болести и недъзи – от разстройство до припадъци

кехлибар

Янтарът помага при изтощение, с него раните зарастват по-бързо, спира повръщането. Има сила при кожни болести.

Със стрит кехлибар в мед и розово масло лекували болести на очите и ушите, ревматизъм. Днешни изследвания доказват, че кехлибарената киселина има биостимулиращо действие и може да се използва срещу възпаления и стрес.

Кехлибарът е електростатичен, има аромат и изтребва микробите. Така създава здравословен микроклимат. Използван е и за корекция на аурата. Някога вярвали, че ако го носи бременна, ще роди леко и той ще я предпазва от лоши очи. Помагал и при безсъние и депресии. Смята се, че поема отрови и е полезен за пушачите. Затова от него се правят цигарета, наргилета и лули. Слави се и като афродизиак -засилва сексуалната енергия. Вярват и че поглъща лоша енергия, укротява чуждия гняв.

Добре е жълтеникавият камък да се носи постоянно, особено в слънчеви дни, и да се държи на светло. Също като целебните кристали лъчите на слънцето го зареждали с енергията му.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *