Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са подправките на доброто настроение?

Подправките имат вълшебното свойство да направят всяко ястие по-ярко и интересно

подправки

Само си помислете колко зле ще подейства на настроението ви порция обикновено пилешко след напрегнат работен ден. Съвсем различна би била ситуацията, ако е подправено с къри, запечено с мащерка и поднесено с дресинг от чесън и копър. Еднообразието означава скука, която рано или късно води до депресия. А разнообразието, което осигуряват подправките и билките, със сигурност подобрява настроението.

Канелата и ванилията успокояват и снемат стреса. Повечето от нас асоциират аромата на канела и ванилия с домашни сладкиши, уют и семейни празници. Той създава усещане за сигурност и комфорт и подобрява настроението. Босилекът, мащерката и анасонът също влияят добре против стрес.

Лютивите подправки. ускоряват синтеза на ендорфини. Джинджифилът, лютият червен пипер и чилито предизвикват специфична реакция на организма, която отключва изработването на хормона на щастието. Ефектът е, че се намаляват дискомфортът и нервността.

Куркумата облекчава депресията по-добре от таблетките. Това изненадващо заключение е направено от индийски учени. Те сравняват действието на куркумата с едни от най-популярните в Европа и САЩ антидепресанти, а изводът им е, че тази подправка действа по-добре от флуоксетина -лекарствен продукт, използван за лечение на депресия, обсесивно-компулсивно разстройство, булимия, предменструални разстройства, панически атаки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *