Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Собствените мазнини ще се превърнат в лек срещу агресивния рак на мозъка

Най-агресивния вид рак на мозъка е възможно да бъде победен чрез тайно оръжие, извлечено от собствените мастни тъкани на пациента, смятат учените

Учените успешно са използвали стволови клетки, получени от човешки телесни мазнини, за да овладеят на рак на мозъка, съобщава IBN live. Извлечените мезенхимни клетки са поставени директно в мозъка на мишки с най-често срещаната и агресивна форма на мозъчен тумор. По този начин е постигнато значително удължаване на живота при лабораторни животни. Експериментите доказват възможността рак на мозъка да бъде овладян дори и в най-тежите форми.

Мазнините се превръщат в средство срещу рак на мозъка
Мазнините се превръщат в средство срещу рак на мозъка

При хората с рак на мозъка терапията също може работи, смятат изследователите от Факултета по медицина към Университета Johns Hopkins. За да се приложи тази нова медицинска практика ще бъде необходимо първоначално отстраняване на съществуващото огнище на рака – глиобластом, по хирургичен път. Клетките на глиобластома са особено „пъргави“. Те успяват да се прикрият от атаките на имунната система, като бързо мигрират в целия мозък и създават постоянно нови тумори. Надеждите се възлагат на мезенхимните клетки. Те имат удивителната способност да намират и унищожават увредените, както и останалите след операцията ракови клетки, дори в най-отдалечените части на мозъка. Специалистите са променили мезенхимните клетки, като ги заставят да произвеждат протеина BMP4. Той се включва по време на ембрионалното развитие и потиска туморните процеси.

Експериментите доказват, че инжектирането на клетки забавя растежа и разпространението на тумори – ракът става по-малко агресивен. След инжектиране със стволови клетки от мастни тъкани опитните животни са имали 50% по-дълъг живот, в сравнение тези от контролната група на стандартно лечение. При хората с рак на мозъка глиобластома се лекува чрез хирургична намеса и крайно опасните за целия организъм химиотерапия и лъчева терапия. Но дори комбинацията от всички известни на медицината средства, рядко позволява на пациентите да преживеят повече от 18 месеца след установяване на диагнозата. Надеждата за болните от рак на мозъка е в новия метод със стволови клетки от собствените им мазнини, който може да увеличи шансовете за живот.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *