БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Вирусите срещу рака: излекуваха успешно миелом с вируса на морбили

Успешно излекуваха болни от миелом чрез вирусна терапия, като за лекарство бе използвана модифицирана версия на вируса на морбили

За пръв път пациенти бяха излекувани от миелом чрез вируса на морбили, съобщава невероятната новост британският Daily Mail. Това са само първите резултати от практическото приложение на най-новата тенденция в лечението на рак, наречена вирусна терапия. Обнадеждаващото за хиляди хора по света постижение принадлежи на специалистите, работещи в американската Mayo Clinic.

лекуват миелома с вируса на морбили
49-годишната Стейси Ерхолц победи рака чрез вируса на морбили (сн.Mayo Clinic)

Някои вируси могат да предизвикат злокачествена трансформация на клетките и развитието на ракови заболявания, а най-известният от тях е човешкият папилома вирус, който е виновен за рака на шийката на матката. Такива вируси медицинската наука определя като онкогенни.

Съществуват и друг тип вируси – онколитични, които имат диаметрално противоположни функции. Те могат да проникнат вътре в раковите клетки, като предизвикат тяхното пълно разрушаване. През последното десетилетие към този тип вируси се насочи вниманието на учените, разработващи нови средства за борба със злокачествените тумори.

Експерименталното лечение е проведено клиниката Майо, намираща се в Рочестър. С помощта на генното инженерство изследователите са променили вируса на морбили (дребна шарка), така че той е селективно да проникне в изродените плазмени клетки на кръвта, като ги унищожи.

За първи път в историята на медицината лекарите в Mayo Clinic въвеждат целенасочено в организма на двама доброволци, страдащи от миелом, солидна доза от модифицирания вирус на морбили MV-NIS. Изследванията доказват, че днес и двамата пациенти са в ремисия. При това, само след една доза, 49-годишната Стейси Ерхолц е победила рака напълно и за последните 6 месеца липсват следи от болестта, без прилагане на друга терапия. Съобщения за „чудодейно“ излекуване от рак след вирусни заболявания има, обаче това е първият наистина документиран случай, отбелязват специализираните издания.

Изследователите планират да продължат изследванията с комбиниран метод за лечение на миелом, използвайки вирусна терапия, в съчетание с радиоактивни изотопи. Модификацията на вируса на морбили дава нови надежди за болните, страдащи миелом, рак на яйчниците, злокачествени тумори на мозъка и рак на белия дроб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *