ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашните средства за лечение, които работят – част 2

Някои предмети и храни могат да ви послужат при лечението на леки заболявания. Вижте ги!

Част 1

Зехтин за кожата

Успокойте сърбежа на раздразнената си кожа, като го намажете директно със зехтин. Зехтинът съдържа антиоксиданти, които могат да намалят възпалението, поради което се използва за основа на много овлажнители. Когато се използва самостоятелно, предимството е, че ги няма химическите дразнители, които задължително присъстват в купените от магазина кремове. Освен това антиоксидантите на зехтина ще помогнат при предотвратяването и отстраняването на бръчките и кафявите петна по кожата. Разтрийте 1 чаена лъжичка на квадратен сантиметър от кожата, за да създадете уплътнение, което предпазва кожата от изсушаване. При по-сериозни раздразнения след намазване поставете найло и го бинтовайте за една нощ, за да се задържи влагата в кожата. ВНИМАНИЕ – трябва да сте сигурни, че обривът не е вследствие на алергия!

Захар против хълцане

Чаена лъжичка захар преглътната на сухо може да спре хълцането за минута. Захарта променя нервните свивания на мускулите на диафрагмата, които се свиват конвулсивно при хълцане. Но не прекалявайте! Пристрастяването към захар е реално психологическо заболяване, а твърде много от нея може сериозно да навреди на здравето ви.

Сладолед при изгаряне в устата

Тъканта на небцето в устата е дебела само няколко милиметра, поради което е много чувствителна към горещи храни. Ако не сте изчакали храната да изстине и сте изгорили небцето или езика си, успокойте го бързо със сладолед или замразено кисело мляко. Това ще ви донесе временно облекчение. Ако ги нямате под ръка, сложете едно кубче лед в устата си или задръжте ледена напитка. Ледените лечения се правят само за 30 секунди, за да не си причините болка от студенината.

Тиксо против брадавици

Да, това наистина работи! Покриването на брадавиците с тиксо ги премахва по-добре, отколкото замразяването. Според едно проучване – тиксото елиминира 85% от брадавицата за 2 месеца, в сравнение с 60% при метода на замразяване. За да използвате тиксо безопасно, почистете добре кожата около брадавицата. След това изрежете парче тиксо с размер малко по-голям от брадавицата. Залепете тиксото и втрийте мястото. На всеки 3 дни махайте тиксото и премахвайте мъртвата кожа с пемза или пила за нокти. Повтаряйте процедурата, докато брадавицата изчезне. Химикалите в тиксото задушават и убиват брадавицата.

 

Изцедете сок от глухарче върху брадавицата!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *