Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си помогнем сами при артрит

В едно ново и с изне­надващи резултати изслед­ване, пациенти с ревматоиден артрит, които са запис­вали какви стресови ситуа­ции преживяват, са постиг­нали значително намаля­ване на симптомите.

 борба с артрита, артрит, заболяване на костите, болка в ставите, остеоартрит

Как да намалите теглото си

Отслабването с няколко килограма може да облекчи болката в коляното също толкова ефективно, колкото и най-мощните болкоуспокояващи медикаменти. Ако сте си поставили за цел да отслабнете, ще научите някои изпитани и доказани средст­ва, които ще ви помогнат да свалите килограми и след това да задържите постигнатото тегло.

 

Как да приемате необходимите витамини

Според проучванията „Фрамингам“ върху остеоартрита (част от дългогодишното изследване „Фрамингам“ на сърдечносъдо­вите заболявания в САЩ) хранителният режим, богат на опре­делени витамини, може да допринесе за забавяне на прогреси­рането на остеоартрита или дори да предотврати появата му.

 

ВНИМАНИЕ:

Препаратите с витамин Е, съдържащи гама-токоферол, в действителност могат да усложнят състоянието при артрит. Из­следователи от университета в Северна Ка-ролина, САЩ, са определили нивото на две форми на витамин Е (гама-токоферол и алфа-токоферол) в кръвта на 400 добро­волци. Рентгеновите снимки показват, че при хората с висока концентрация на гама-токоферол в кръвта рискът да развият остеоартрит е много по-голям. Затова из­бягвайте препарати витамин Е с наимено­ванието „Е-комплекс“ или „смесени токо-фероли“, тъй като е много вероятно да съ­държат гама-токоферол. Търсете продукти, в чийто състав има само алфа-токоферол.

 

Прогонете болката с упражнения

Според съвременни изследвания укрепването на мускулите, заобикалящи и поддържащи ставите, може да доведе до поло­жителни резултати като намаляване на болката и увеличаване на подвижността. Укрепването на мускулите на бедрата напри­мер е в състояние значително да намали болката и сковаността при остеоартрит на коленните стави. Ще научите някои лесни упражнения и какво представляват екзотичните, но ефикасни терапии като йога и тай-чи.

 

Научете се да релаксирате

Стресът не може да бъде причина за артрит, но има достатъчно доказателства, че вероятно влошава състоянието като увеличава мускулното напрежение, засилващо болката в ставите. Нас­тоящата книга предлага най-добрите стратегии за справяне със стреса, включително такива, базиращи се на връзката между тялото и разума.

 

Обърнете се към алтернативна терапия

При лечението на артрит три хранителни добавки се оказват наистина ефикасни, докато други широко рекламирани тера­певтични методи водят само до загуба на пари и дори биха мог­ли да застрашат здравето ви.


 

 

Страдате ли от остеоартрит? Проверете симптомите си!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *