Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокът от това растение лекува анемия, диабет и ревматизъм

Аспержите съдържат значително количество от алкалоида, наречен аспарагин (алкалоидите се откриват в застенията и те са носители на жизнения принцип в тях, който им позволява да се развиват).

Сок от аспержи, анемия, диабет, ревматизъм, аспержи

Аспарагинът е съставен от въглерод, водород, азот и кислород.

Когато аспержите се подлагат на термична обработ­ка или се консервират, действието на този алкалоид се губи. Това се случва, защото водородът и кислородът се разграждат, а заедно с тях и естествените соли, кои­то се формират от взаимодействието на алкалоида ас­парагин с останалите химични елементи в състава на аспержите.

Под формата на сок аспержите могат да се използ­ват като ефикасен диуретик (вещество, което подпома­га отделянето на вода), особено когато са комбинирани със сок от моркови. Добавянето на морковения сок се на­лага поради силното въздействие на аспержите върху бъбреците, когато сокът от тях се приема неразреден.

Разглежданият сок може да се използва успешно при проблеми с бъбреците, както и за регулиране на функ­цията на жлезите с вътрешна секреция. Като съставка в определени сокове, аспержите се използват при ане­мия и диабет.

Сокът от аспержи помага и за разграждане на крис­талите на оксаловата киселина, които се натрупват в бъбреците и мускулите в тялото. По този начин сокът може д се използва при ревматизъм, неврити и др. Рев­матизмът настъпва в резултат на натрупване на преко­мерно количество урея, както и на други отпадъчни продукти в организма, вследствие на консумация на месо и месни продукти.

Тъй като човешкият организъм не може да прерабо­ти напълно така наречените пълни протеини (протеи­ни, които се получават при консумация на храни и хра­нителни продукти от животински произход като месо и мляко – бел. прев.), в мускулите се отлагат големи ко­личества пикочна киселина. Продължителната употре­ба на „пълни протеини“ затруднява нормалното функ­циониране на бъбреците, както и на другите органи от отделителната система, при което се стига до невъз­можност за отработване на образуващата се в организ­ма пикочна киселина и респективно до абсорбирането й в мускулатурата. Този процес е причина за появата на заболяването ревматизъм.

Натрупването на излишни количества пикочна кисе­лина в тялото предизвиква и някои от често срещаните заболявания на простатната жлеза. В подобни случаи се препоръчва консумирането на сок от аспержи в ком­бинация със сок от моркови, цвекло и краставици.

 

 

 

 

Ново откритие подкрепя идеята, че диабетът може да е вероятна причина за Алцхаймер

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *