Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От астма и рак може да ни защити ароматното манго

Способността на мангото да снижава теглото е доказвана нееднократно, но наскоро учени открили и още едно полезно свойство на този плод

манго

Специалисти от Харвардския университет доказали, че бетакаротинът, открит в мангото, има свойството да спира развитието на астмата. Те потвърдили направени по-рано изводи за способността на плода да предотвратява развитието на рак на простатата.

Техни колеги от организацията Texas AgriLife Research отишли още по-далеч и установили, че полифенолите, съдържащи се в мангото, са пагубни и за някои видове рак – рак на стомаха, на гърдата, на белите дробове, на простатата и левкемия. Но най-ефективно е въздействието при рак на гърдата и на червата.

Многобройни изследвания потвърждават ползата от всекидневната употреба на мангото в борбата със затлъстяването, диабета и сърдечносъдовите заболявания. В една чашка нарязано -манго се съдържат 100 калории, 100% от денонощната норма от витамин С, 35% от денонощната норма от вит. А, 20% фолати, 10% витамин В6, 8% витамин К и калий, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *