Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Супер хапче пази от инфаркт и инсулт, като заменя купища лекарства

Ново супер хапче може да пази от инфаркт и инсулт, призвано да спаси живота на милиони хора по целия свят, твърдят експерти

Създаденото супер хапче съдържа комбинация от лекарства, допринасящи за значителни подобрения в кръвното налягане и нивата на холестерола, особено в напреднала възраст, когато има повишена опасност от инфаркт и инсулт. Според експертите, то предоставя значителен потенциал за подобряване на здравеопазването в световен мащаб, пише Daily Mail.

Супер хапче ще пази от инфаркт и инсулт,
Супер хапче ще пази от инфаркт и инсулт,

Автори на новото супер хапче са учените от австралийския George Institute for Global Health в гр. Сидни. Освен че ще е евтино, то ще съдържа комбинация от най-често използваните медикаменти, стабилизиращи холестерола, кръвното налягане и популярния аспирин. Целият този лекарствен „коктейл“ трябва да помогне за предотвратяване появата на сърдечно-съдови заболявания, както и да намали риска за инфаркт и инсулт.

Експертите смятат, че ефективността на новото супер хапче е много по-висока от конвенционалното лечение, когато пациентът трябва да приема няколко пъти на ден по цяла шепа различни таблетки. То ще се приема веднъж на ден, а това опростява спазването на необходимия режим. Много хора, особено в напреднала възраст изпитват затруднения, когато трябва да вземат различни дози от различни медикаменти всекидневно, а липсата на само един от тях може да крие потенциална опасност от фатален инфаркт и инсулт .

Лекарството е разработено след анализ на данните от проекта SPACE, включващ 3140 пациенти с установени сърдечно-съдови заболявания от Европа, Индия и Австралия. Изследванията след едногодишен период на изпитания са показали подобрение на медицинските показатели с 43%. Като „бонус“ за доброволците е нормализирано кръвното налягане и холестерола.

Сърдечно-съдовите заболявания заемат първото място по смъртност в списъка на СЗО. От тях всяка година умират 17,3 милиона души. Ако това супер хапче намери по-широко разпространение, напълно реално е да се намалят жертвите на инфаркт и инсулт с 25% до 2025 г., разказва Рут Уебстър пред австралийския кореспондент на Daily Mail.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *