Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво става с организма ни, ако не консумираме достатъчно цинк и магнезий?

Разболяваме се – това става! А защо? Магнезий и цинк са два минерала, които са от решаващо значение за имунната ни система. 

Магнезият също така поддържа здраво сърцето, насърчава правилното функциониране на мускулите и помага за регулиране на нивото на кръвната захар. Трябва да доставяме на организма си между 310 и 420 милиграма магнезий на ден. Цинкът играе важна роля в лекуването от рани и да растат клетките. Трябва да изяждаме между 8 и 11 милиграма цинк на ден. Някои плодове съдържат и двата минерала. Добавете ги към вашата диета, за да получите много магнезий и цинк.

Малини и къпини

Малините и къпините се открояват като най-добрите източници на магнезий и цинк. Една чаша пресни малини съдържа 27 милиграма магнезий и 0,52 милиграма цинк. Една чаша пресни къпини има 29 милиграма магнезий и 0,76 милиграма цинк. Пресните малини и къпини може да се консумират сурови като здравословна гарнитура или разбъркани в купа с топли зърнени култури. Пресните плодове са също здравословен топинг за палачинки.

магнезий таблетки
Магнезий – най-важният минерал за организма

Сушени плодове

Много сушени плодове са добър източник на магнезий и цинк. Една чаша сушени кайсии съдържат 28 милиграма магнезий и 0,35 милиграма цинк. Една чаша сушени сини сливи имат 59 милиграма магнезий и 0,70 милиграма цинк.

Авокадо

Въпреки че често се смята за зеленчук, авокадо е всъщност плод и съдържа здравословна доза магнезий и цинк. Една чаша нарязано на кубчета авокадо съдържа 44 милиграма магнезий и 0,96 милиграма цинк. Авокадо настържете на ренде и смесете в салата с моркови и зеле.

Нар

В сезона на нара се възползвайте от техните хранителни вещества, включително магнезий и цинк. Една чаша плодове и семена съдържа 20 милиграма магнезий и 0.60 милиграма цинк. Семената могат да бъдат добавени към зелена салата или се използват за допълване на аромата на печени меса.

Банан

Съдържа 40 милиграма магнезий и 0.23 милиграма на цинк. Нарязан банан е здравословно допълнение към една купа зърнени култури или сандвич с фъстъчено масло. Той е здравословна закуска, която е бърза, удобна и лесна да вземете със себе си, когато сте в движение.

цинк
Цинк за здрава имунна система

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *