Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хроничен запек ще се лекува с High-Tech електронни таблетки

Електронни таблетки се използват все по-широко за диагностични цели, но израелски учени създадоха лечебна таблетка против хроничен  запек

Хроничен запек е страдание, за което не всички споделят, но то вгорчава живота на много хора по света. High-Tech електронни таблетки, изобретени от израелските учени, действат различно от класическите лекарства. След като попадне в дебелото черво, капсулата започва да вибрира, като по този начин стимулира неговата перисталтика.

Хроничен запек ще се лекува с High-Tech електронни таблетки
Хроничен запек ще се лекува с High-Tech електронни таблетки

За разлика от моментния запек, с който всеки човек се сблъсква поне веднъж през живота си , хроничният запек е проблем, при това много мъчителен, болезнен и опасен. Слабителните средства, както и клизмите, не винаги имат очаквания ефект, а много от предлаганите таблетки имат нежелани странични ефекти. Според данни на Световната организация от хроничен запек е засегнато над 15% от населението на света в напреднала възраст. Точно за такива пациенти ще бъдат много постиженията на учените от израелската компания Vibrant Ltd, която предлага използването на електронни таблетки срещу хроничен запек.

Изобретената от специалистите капсула произвежда пулсиращи трептения, подобни на вибрацията на мобилен телефон, три пъти в минута. Капсулата, размерът на която не надвишава размерите на таблетка мултивитамини, се включва в действие не по-рано от 6 до 8 часа след поглъщането от пациенти по време на хранене. Това е времето, когато остатъците от храната достигат дебелото черво. Вибриращите електронни капсули практически не се усещат от пациента, но те успешно стимулират перисталтиката, което при пациенти с хроничен запек е много мудна или почти отсъства.

Предварителните тестове са били обнадеждаващи: с 2 електронни таблетки седмично 26 доброволци – пациенти, страдащи от хроничен запек, са констатирали учудващо подобрение още на втората седмица, при това, без странични ефекти. Предстоят още проучвания и клинични изпитания, преди продуктът да се появи на пазара, но е ясно, че в електронните таблетки против хроничен запек има бъдеще.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *