ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Възможно ли е да победите запека с естествени средства?

Запека е преодолим с натурални и безвредни средства за лечение

Запекът е състояние при човека, при което изпражненията се втърдяват и стават трудни за изхождане. Друга причина за запека е т.нар. Синдром на раздразненото черво, който освен запек може да предизвика и диария. Стресът и дехидратацията също може да играят роля при появата на запек. Затова, когато човек страда от запек трябва да се открие причината за това състояние и едва след това да се започне процедура по лечението му. Ако вече е установено, че имате запек и е установена причината за появата му недейте веднага да използвате традиционните лекарства. Може да опитате да намерите и някои природни средства за да се справите с това състояние.

запекаЕто някои от естествените средства за справяне със запек:

  • Приемането на всякакъв вид растително масло или зехтин може да помогне за смазване на червата и облекчаване на запека. Приемът на три супени лъжици зехтин на ден обикновенно върши чудесна работа при запек. Това количество зехтин може да смесите със салата например и така приемът му ще ви е по-лесен и приятен.
  • Друго средство за справяне със запека е яденето на една ябълка един час преди хранене. Това много помага за облекчаването на запека.
  • Смесете една лъжичка ябълков оцет с една лъжичка мед в чаша вода. Тази смес пийте сутрин на гладно действа като разхлабително.
  • Смесете половин чаша сок от моркови с половин чаша спанак сок за ефективен физическо отстраняване на запек.
  • Чай от ревен се смята също за много добро разхлабително, но не трябва да добавяте захар към него, тъй като проблема може да се влоши.
  • При някои хора действа пиенето на кафе сутрин на гладен стомах, но кафето трябва да е чисто без никакво добавено мляко, захар, мед и т.н.
  • Зеленият чай напоследък е много предпочитан за изчистване на токсини от тялото, помага и като слабително. Може да го пиете примесен с мед на закуса.
  • Друго естествено средство за справяне със запека е приемането на една лъжица смес от ленено семе и семена на псилиум. Тази смес се взема сутрин и вечер преди лягане.

Натурален продукт срещу запек

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Възможно ли е да победите запека с естествени средства?

  1. Pingback: Хроничен запек ще се лекува с High-Tech електронни таблетки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *