ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Непоносимост към кравето мляко

Оплаквания

Децата се развиват лошо, често повръщат, по­някога в изпражненията има кръв. Детето чес­то прави температура без видима причина.

Причини

Чревната лигавица не понася белтъка на краве­то мляко. Това може да бъде вродено или да въз­никне след чревна инфекция.

Рискът от заболяване нараства

  • при деца, които са имали тежка чревна инфек­ция с диария и повръщане
  • при фамилно обременени деца, които през пър­вите дни след раждането са дохранвани с обикновено адаптирано мляко. При деца, които по-късно са започнали да се хранят с адаптирано мляко, този повишен риск не съществува

Възможни последици и усложнения

Продължителните диарии обезводняват дете­то и водят до нарушения в развитието с проя­ви на недоимък. В тези редки случаи то трябва да се храни за известно време в болница чрез инфузии.

Профилактика

По възможност да се кърми дълго. Ако новоро­деното трябва да се кърми и млякото в начало­то все още не достига, то би трябвало да полу­чава само леко подсладена вода. Ако млякото не потича по-дълго време, може да се опита да се намали рискът от алергия, като се храни с хипоалергенни адаптирани млека (Aletemil НА, Aptamil НА, Beba HA).

Необходимост от лекарска помощ

При гореописаните оплаквания.

Самолечение

Пълен отказ от продукти на кравето мляко. Около една трета от децата, които не понасят белтъка на кравето мляко, не приемат и соев белтък. За тях трябва да се потърси съответ­ната детска храна.

Лечение

Най-често освен съответното хранене не са не­обходими никакви допълнителни мерки.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *