ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Крипторхизъм (високо положение на тестисите)

Оплаквания

По време на последните седмици на бремен­ността тестисите се придвижват от коремна­та кухина през тестикулярния канал в тестикуларната торбичка. При едно нормално развито момче при раждането двата тестиса могат да се усетят в скротума. При високо разположение единият или двата тестиса не могат да бъдат опипани („коремни тестиси“) или са в края на слабинния канал („слабинни тестиси“).

Причини

Понякога слабинният канал е твърде тесен и затруднява смъкването на тестисите. В други случаи тестисите не отговарят на половите хормони, които причиняват тяхното смъкване или хормоните не се произвеждат в достатъчно количество.

Риск от заболяване

При около три процента от новородените мом­чета тестисът все още не се намира в тестикуларната торбичка.

Възможни последици и усложнения

Ако тестисите останат по-дълго от две до три години в коремното пространство, високата температура уврежда семенната тъкан. Резул­татът може да бъде безплодие.

Профилактика

Не е възможна.

Необходимост от лекарска помощ

Ако единият или двата тестиса не се напипват или се напипват в слабинния канал и при опит за издърпване надолу детето изпитва болки.

Самолечение

Не е възможно.

Лечение

Лечението би трябвало да се проведе в начало­то на третата година. В много случаи са доста­тъчни хормонални препарати. Те могат да бъ­дат накапвани в носа (напр. Kryptocur) или инжектирани мускулно.

Ако състоянието на тестисите не се промени, те трябва да бъдат доведени до тестикуларната торбичка с помощта на операция. Достатъчно е единият тестис да се намира в скротума, за да може мъжът да има деца.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *