Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рак на вулвата и влагалището (вагинален карцином)

Оплаквания

Карциномът най-често се изявява под формата на малко, мокрещо, нелекуващо се, понякога бо­лезнено нараняване на кожата или подутина. Тъй като обаче най-често цялата област на вулвата и влагалището са влажни, началният стадий обикновено не се забелязва.

Причини

Неизвестни.

Риск от заболяване

Ракът в тази област е рядкост. След 70 години рискът от карцином на вулвата се повишава.

Възможни последици и усложнения

Кръвотечения и болки. Ако туморът нараства навън, седенето и ходенето могат да се затруд­нят. Карциномът на вулвата расте бавно, срав­нително късно се разпространява по лимфните пътища. Ако се разпознае рано, шансовете за из­лекуване са относително добри. Карциномът на влагалището обратно расте бързо и относи­телно бързо образува метастази.

Профилактика

Редовни профилактични прегледи.

Необходимост от лекарска помощ

Веднага, ако се появят промени по кожата като зачервявания, неясни рани или одрасквания.

Самолечение

Не е възможно.

Лечение

Според стадия и вида на тумора лъчелечение или оперативно вмешателство. При карцином на вулвата се отстраняват тумора и част от околната тъкан – понякога и срамните устни. Ако е възможно се прави опит да се запази клиторът и входът на влагалището. При карцином на влагалището се отстранява влагалището, след което вагиналният полов акт става невъзможен. Втвърдените лимфни възли в областта на слабините по възможност също трябва да бъдат отстранени оперативно.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *