Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възпаление на бартолиновите жлези

Оплаквания

Много неприятен, болезнен, едностранен оток на срамните устни със зачервяване. Общи проя­ви на възпаление, като например температура, могат да се прибавят впоследствие.

Причини

Инфекция на жлезата или отводното й каналче от кожни микроорганизми или колибактерии, които преминават от областта на ануса в из­ходните пътища на жлезите (при избърсване). Усложнение на трипера.

Риск от заболяване

Инфекциите на бартолиновите жлези са ряд­кост. Те се появяват по-често при по-младите жени. Честата смяна на партньора може да ги благоприятства. Освен това рискът се пови­шава при често повтарящи се бактериални инфекции на влагалището.

Възможни последици и усложнения

Ако не се лекува, инфекцията може да хронифицира или да се капсулира под формата на гноен абсцес.

Профилактика

Както при възпаление на влагалището.

Необходимост от лекарска помощ

Ако отокът стане твърде болезнен.

Самолечение

В ранния стадий седящите бани в разтвор на ка­лиев перманганат могат да задържат възпали­телния процес. По-късно не е възможно самоле­чение.

Лечение

Комбинация от дезинфекциращи седящи бани в разтвор на калиев перманганат и изтеглящо ма­зило би трябвало „да изтегли“ гнойта.

След това лекарят отваря абсцеса хирургически и при това отстранява цялата жлеза. Рядко в резултат на третирането с мазилото абсце­сът може да претърпи от само себе си обратно развитие.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Възпаление на бартолиновите жлези

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *