ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво се лекува с цвят от бяла акация?

Ароматът на нацъфтялата бяла акация е прекрасен белег на пролетта. Първата ни асоциация е с прозрачен, лек мед, който пчелите вече събират и който ще може да ни върне пролетния полъх с топлия чай през зимата.

akatsiaНо бялата акация притежава и редица целебни свойства, описват от web-zdrav.ru. Нежните цветове съдържат флавоноиди, етерично масло, захари, органични киселини. Акациевото масло е богато на антранилова киселина, индол, бензилалкохол, салицилова киселина. От дървесната кора пък могат да се получат дъбилни вещества, токсичният токсалбумин-робин, фитостерин, танин.

Всички тези ингредиенти са познати във фармакологията и имат широко лекарствено приложение. Цветът на бялата акация от поколения е познат в практиките на народните лечители – помага при грип, кашлица, болки в стомаха, стомашни кръвоизливи и възпаление на пикочните пътища. В “букет” с лайка и жълт кантарион има целебен ефект при бъбречнокаменна болест и ранен стадий на хипертония.

При язва, стомашни киселини и запек народната медицина препоръчва гореща отвара или спиртна настойка, приготвена с кори от млади акациеви клонки. ВНИМАНИЕ! Кората на бялата акация съдържа токсини, затова отварите и настойките с такъв състав трябва да се правят от опитен билкар и да се приемат под лекарски контрол.

В народната медицина запарките и чайовете с цвят от бяла акация действат добре като отхрачващо средство; балансират кръвното налягане. Имат противовъзпалителен ефект, смъкват температурата.

Цветът на акацията подпомага съсирването на кръвта и спирането на вътрешни кръвоизливи; приготвените с акация топли напитки действат като диуретик и леко слабително.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *