Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пийте вишнев сок и забравете за сънотворните

Забравете за сънотворните, пиенето на чаша вишнев сок може да помогне на хората, страдащи от безсъние, да спят по-добре

Подобрете качеството на съня с чаша вишнев сок сутрин и вечер и за 3 седмици спокойният сън ще се увеличи с 90 минути – твърди Франк Гринуей от Biomedical Research Center на Държавния университет в Луизиана, САЩ. Сънотворните може да бъдат опция за по-младите страдащи от безсъние, но за по-възрастните хора, тези лекарства увеличават риска от падане, което може да доведе до счупване на бедрата, а често и до смъртни случаи.

Пийте вишнев сок и забравете за сънотворните
Пийте вишнев сок и забравете за сънотворните

Вишните са естествен източник на мелатонина – хормонът, който помага за регулиране на цикъла сън – бодърстване. Докато предишни проучвания също допускат, че сокът от вишна има  значение за качеството на съня, изследователите сега търсят отговора на важния въпрос „защо?“, пише business-standard

Чаша сок от вишни помага да се увеличи наличието на триптофан – важна аминокиселина и съдействаща за създаване на серотонина, който всъщност естествено помага на съня. „Въпреки че количеството на триптофан в сок от вишни е по-малка от нормалната доза, необходима за подпомагане на съня, съставките на сока биха могли да попречат на триптофана да се разгради и го правят по-ефективен „, обяснява проф. Гринуей.

Природата естествено се грижи за подобряване на биологичната активност на триптофана за синтеза на серотонин, а той оказва положителен ефект върху съня. Наблюденията върху доброволци на възраст над 60 години със значителни смущения, показват увеличение в продължителността на съня с 90 минути, разказва ръководителят на изследването.

Ето защо се смята уникалната комбинация от мелатонин и триптофан в сока от вишни може да помогне на хората, страдащи от безсъние да спят по-добре и да забравят за сънотворните.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *