Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хиперсомнията – колкото приятна, толкова и опасна

Може ли сънят да е прекален?

 

хиперсомния

Още за страничните ефекти на хиперсомнията

Възможно ли е човек да си пати от преспиване, след като всички твърдят колко полезен е добрият сън за организма? По-възможно от това – здраве му кажете. Хиперсомнията е състояние, което се характеризира с прекомерна сънливост. Тя може да е ефект от медицински проблеми, в това числодиабет, сърдечносъдови заболявания, шизофрения, нарколепсия, синдром на хроничната умора, сънна болест, синдром на Клайн-Левин, биполярно афективно разстройство. Освен това депресията, емоционалните преживявания и ниският обществен статус със сигурност се свързват с прекаленото количество часове, които прекарваме в непробуден сън.

Часовете сън, от които имаме нужда, варират през целия ни живот. Зависи от възрастта и от нивото на активност, както и от цялостното здравословно състояние и социалните ни навици. В периоди на стрес нуждата от сън се засилва. За хора, които страдат от хиперсомния, или с други думи – спят повече часове от жизненонеобходимото, се смятат индивидите, които си имат вземане-даване с повече от 9 часа сън на нощ, пише списание „За жената“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *