Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сънотворните са вредни за сърцето!

Сънотворните средства, които приемат стотици хиляди хора, повишават риска от сърдечен пристъп с 50%.

sonНякои сънотворни, например популярният золпидем, рязко увеличават смъртоносните отклонения в сърдечната дейност, информира meddaily.ru.

Четири таблетки годишно от стандартната дозировка на золпидема, която е 35 милиграма, увеличават рисковите ситуации примерно с 20%. Ако един човек приема за година около 60 хапчета, рискът нараства до 50%. Индийски кардиолози са направили обстойно изследване по темата, чиято актуалност до момента е била подценявана. Досега никой не е правил връзка между увеличеното потребление на приспивателни и зачестяващите сърдечни пристъпи с лоши и дори необратими последици.

След този анонс учените-автори на проучването все пак правят уговорката, че не са стопроцентово уверени в негативния ефект на сънотворните. Макар да са изследвали над 5000 човека те нямат категорично потвърждение, че проблемите със сърцето са причинени директно от сънотворните.
Колкото до производителите на сънотворни – ясно е, че позицията им е изцяло негативна към въпросното изследване. Те продължават да уверяват, че споменатото сънотворно няма констатирани странични ефекти по отношение на сърдечно-съдовата система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *