Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Учени усъвършенстваха ваксина срещу рак

Ваксина срещу рак усъвършенстваха учени, която е предназначена да унищожава чужди тела, а с тях и раковите клетки

Учени от Русия, от град Красноярск, са усъвършенствали нова ваксина, да бъде ефективна и срещу рак.  Тя е предназначена да унищожава чужди тела в човешкия организъм, а според новото усъвършенстване и да убива рака. Разработката е основана върху нервните разклонения – дендридите. Чрез тях нервната клетка обменя информация към определена цел с другите клетки – приема и предава.

Учените са създали ваксината на този принцип, защото чрез дендридите имунната система се настройва за борба с новообразувалите се ракови клетки. Клетките започват да активират Т-лимфоцитите да унищожават всякакви чужди тела в организма при появата на такива, пише ИТАР-ТАСС.

Ваксина срещу рак
Ваксина срещу рак усъвършенстваха учени, която е предназначена да унищожава чужди тела, а с тях и раковите клетки

Лекарите ще извличат дендридни клетки на пациентите и ще ги зареждат с антигени на туморни клетки. Новата ваксина ще може да се употребява и по време на лечение с химиотерапия и лъчетерапия, с които се лекуват онкопациенти. Ръководителят на изследването Андрей Савченко към института в Красноярск, изтъкна, че задачата на новата ваксинна е да стимулира механизмите за унищожение на раковите клетки чрез дендридите. Според учените такива клетки се образуват в организма около 100 000 на ден.

Сега се провеждат изследвания за ефективността на новата ваксина, които ще продължат до края на 2014 г., а името на новата ваксина не се споменава все още. Има вероятност новото лекарство да бъде на пазара през следващата 2015 г. Лекарите признават, че повечето онкопациенти умират от самото лечение на рака отколкото от болестта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *