Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3D технология за бързо и стилно възстановяване след фрактури

3D технология ще измести традиционното гипсиране на счупени кости и комбинирана с иновативни методи позволява бързо възстановяване след фрактури

Възстановяването след фрактури на крайниците вече може да стане до 40% бързо и със стил, чрез иновацията Osteoid, комбинирала 3D печатните технологии и лечебните свойства на ултразвука, съобщава британският The Telegraph. Който е имал нещастието да ходи седмици с гипс, добре познава усещането от тежестта, неприятния мирис на гипса и сърбежа по кожата. Именно комфорта на пациента и ускоряване възстановяването на костите е целта на нововъведението, което засега е концептуална разработка.

3D технология за  бързо възстановяване след фрактури
3D технология за бързо възстановяване след фрактури

С нея турският индустриален дизайнер Дениз Карасахин спечели наградата на A’ Design Award. Участъкът за шиниране предварително се сканира и се създава 3D виртуален модел с индивидуалните особености на пациента. Използва се много лек и здрав материал, щадящ околната среда, който се мие лесно и позволява да се поддържа хигиената на ръката.

Конструкцията е във вид на решетка за по-добра вентилация на кожата и действа като индивидуален екзоскелет, осигуряващ необходимата неподвижност на костите. Тайната на бързото възстановяване се заключава във възможността без затруднения да се прилага терапията LIPUS – импулсни ултразвукови колебания с ниска интензивност. Тя изисква пряк контакт на сондите с кожата, а при гипса това е абсолютно невъзможно.

Osteoid може да изглежда като снобско украшение, обаче действа ефикасно, твърди експертът д-р Майкъл Хаусман. Предимството е комфорта на пациента, може да се изработва в различни цветове, а психологическият аспект има немалко значение в процеса на възстановяване. Само 20 минути на ден прилагане на LIPUS ускорява зарастването на фрактури с 38%, писа наскоро уважаваното издание Journal of Bone and Joint Surgery. Дори при трудно зарастващи фрактури, резултатът от прилагане на ултразвук подобрява състоянието до 80%.

Медицинският гипс може да бъде изпратен в историята, ако лечебните заведения въведат 3D иновацията Osteoid за бързо и стилно възстановяване след фрактури.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *