ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Импетиго

Оплаквания

Малки мехурчета по кожата, обикновено около устата и носа, които скоро засъхват. Засегна­тите места се покриват с медоножълта кора, която изглежда като карамелизирана захар. За­боляването предизвиква сърбеж, а чрез разчес­ването се разпространява повече.

Причини

Бактериална, много заразна инфекция на кожа­та.

Риск от заболяване

Болестта засяга на първо място децата.

Възможни последици и усложнения

Обикновено болестта е сравнително безобид­на. Ако обаче не се лекува, може да се разпрост­ре по цялото тяло и да застраши живота, осо­бено на малките деца. Целенасоченото лечение обикновено довежда до бързо оздравяване. След това не остават белези, но засегнатите кожни участъци изглеждат малко по-светли. След кратко време те отново придобиват нормалното си оцветяване. В редки случаи, когато се касае за бактерии от рода на стрептококите, за­боляването може да засегне и бъбреците.

Профилактика

Избягвайте контакти с инфектирани.

Нужда от лекарска помощ

Веднага щом като имате подозрението, че се ка­сае за това заболяване.

Самолечение

Отстранявайте корите внимателно със сапун и вода, така че евентуално предписаният от лека­ря мехлем да стигне до засегнатата кожа. Сапу­нът и кърпите на болния стриктно да се отде­лят от тези на другите. Докато са болни, деца­та не бива да ходят на детска градина или на учи­лище.

Лечение

В повечето случаи се прилагат мазни мехлеми, съдържащи антибиотици, с които се премахват корите. При пространно образуване на мехури се налага приемането на антибиотици. За да се изключи възможността заболяването да се раз­пространи върху бъбреците, три до пет седми­ци след оздравяването трябва да се изследва урината.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *