ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Нова ваксина срещу хепатит С е с надежда за по-добри резултати

Експериментират с нова ваксина против хепатит С и се надяват на добри резултати от нея

 Учени експериментират с нова ваксина срещу хепатит С и от нея се очаква да даде добри резултати. Учените са започнали да провеждат клинични тестове с новата ваксина върху хора. За тази пробна ваксинация и резултатите от нея е публикувана статия в Science Translational Medicine.

хепатит С
Нова ваксина срещу хепатит С е с надежда за по-добри резултати

Новата ваксина е в експериментален етап и е върху основата на модифициран вирус на настинка и изпробвана върху 41 души. Тя според резултатите досега генерира отговор на имунитета подобен на този, който имат хора с естествена защита срещу даденото заболяване. Това дава възможност да се експериментира и с ваксина срещу хепатит С. Засега учените казват, че имат надежда за по-добри резултати, но ще трябва още няколко години да се експериментира с ваксини и модифицирани вируси включително и върху хора и тогава ще може да се създаде ефикасна ваксина срещу вируса на хепатит С.

Пол Кленерман, автор на изследването от Оксфордския университет, каза, че е напълно възможно да се постигне по-добър вариант на ваксината, защото се очаква силен имунен отговор според наблюдаваните резултати, за краен резултат обаче ще се изчака една година. След като видят резултата от това експериментиране с ваксината те ще преминат на следващ етап на тестването й за лечението на хепатит C.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *