Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Учени от Харвард откриха веществото нарингенин, за лечение на хепатит C

Една от най-опасните болести причинявана от вирус е хепатит С

Хепатит С е заразна болест, която допринася за поява на цироза и даже рак. Според данните 3% от хората по света са заразени от него и няма надежден начин за лечението му. В грейпфрута е открито вещество, което е полезно за лечението на болестта. То може да стане едно добро решение на проблема.

Учени от Харвард открили веществото нарингенин в грейпфрутите, което има лечебни свойства срещу хепатит С. Той е от групата на флавоноидите и подтиска развитието на болестта.

Хепатит C
Лечение на хепатит С

Нарингенинът влияе на заразените от вируса клетки да загубят съдържащият се в тях вирус като блокира 80% от жизнения материал на вируса съхраняван в тях. По този начин микробите не могат да участват в обмяната на липопротеина.

Нарингенинът според учените е естествена защитна бариера срещу болестта и болните ще могат да се възползват от него. Той обаче не може да се усвоява от червата ефикасно както другите хранителни вещества и затова ще трябва да се приема с инжекции или друг вариант е да се консумира в комбинация с други съставки.

Новооткритото вещество е полезно и с това, че засега няма напълно подходящо лекарство и то би могло да помогне на болните. Лекарствата против хепатит С успяват да излекуват само половината от заболелите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *