Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нова теория: ето защо французите са дълголетници!

Знаете ли кой европейски народ се радва на най-висока средна продължителност на живота? Французите!

sirene_smokiniИ това е при положение, че повечето от тях презират диетите и обезмаслената храна. Тази витална нация не се отказва нито от кроасаните сутрин, от патицата с кестени на обяд и от угоен петел с билки за вечеря. И не просто живеят дълго: те живеят най-дълго ЗДРАВИ! Според статистиката през 2009-2013 година Франция е на трето място в света по ниска заболеваемост от сърдечни страдания и инсулти.

Учените наричат това “френски парадокс”. Отчасти той се обяснява с червените вина, които редовно присъстват на френската трапеза, описват от kp.ru. Нова теория обаче твърди, че това е само част от истината. Открито е вещество, удължаващо живота на клетките, в още една популярна храна: сиренето с плесен от типа на рокфор.

Изследователи от Кеймбридж и Европейската група за борба със сърдечно-съдовите заболявания установиха, че сирената със синя плесен имат противовъзпалително действие. Ефектът се проявява преди всичко при стомашната лигавица и вътрешната обвивка на кръвоносните съдове.

Разбира се – консумацията на синьо сирене трябва да бъде с мярка. Дневната норма, от която има полза, е между 50 и 100 грама. Ако обаче имате алергия към подобни плесенни гъбички, трябва да се откажете от тази храна на дълголетието!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *