ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Отървете се от гадния навик да гризете ноктите си!

Дъвченето на нокти е един доста отвратителен навик както за околните, така и за вас!

Не стига че пълните устата си с неприемливи частици, а отстрани изглеждате като малоумник. Да не говорим, че ноктите ви са отблъскващи за погледа на всеки! Освен това, този навик се възприема от някои лекари като сигнал за психични отклонения.

Въоръжете се с желязна воля и следвайте тези прости начини да спрете да хапете ноктите си.

Лак за нокти

Използвайте лак за нокти – за мъжете безцветен, ако искате да отблъснете желанието си да ги хапете.

Използвайте отблъскващи на вкус лакове

Понякога така се случва, че в продължение на период от време, като свикнете с лака върху ноктите си нямате нищо против да ги хапете, дори когато са лакирани. Тук е мястото, където отблъскващите лакове ще се притекат на помощ. Това със сигурност ще свърши работа.

Използвайте изкуствени нокти

Ако въпреки всичко, което правите изглежда невъзможно да се отървете от гадния навик да гризете ноктите си – слагайте изкуствени. Те ще ви спират всеки път, когато посегнете с нокти към зъбите си!

Дъвчете нещо друго

Дъвки, шоколади,  бонбони или безвредните зрънчо и пуканки – има толкова много неща, които можете да дъвчете вместо ноктите си. Така че следващия път, когато се появи изкушението, просто сложете някой бонбон или дъвка в устата си.

Дръжте ръцете си заети в други дейности

Занимавайте се със спорт, танци, плетене, рисуване или писане. Като ангажирате себе си в различни дейности, умът ви е зает, а също и вашите ръце!

Залепете ги с лейкопласт

Независимо дали сте в къщи или в офиса – залепването с лейкопласт ще държи ноктите далече от зъбите ви. Ако гризете ноктите си, докато спите – залепвайте ги.

Ако искате силни, здрави и красиви нокти, не можете да продължавате да ги дъвчете през целия ден. Проявете воля и решителност, за да се отървете от този навик. Всичко най-хубаво!

 

10 съвета за здрави нокти

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *