ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бременните трябва да се хранят с това!

От съществено значение за бъдещите майки е с какво се хранят,  защото те не ядат само за себе си, а трябва да подхранват и нероденото бебе.

Ето списък на хранителни продукти, които всяка бременна жена трябва да консумира редовно.

1. Риба

Рибата съдържа много ценни протеини, витамин В и всички те са необходими за мозъка и очите на бебето.

2. Пълнозърнести храни

Бъдещите майки трябва да консумират хляб, зърнени храни, макаронени изделия и ориз, направени от цяло зърно, тъй като те са обогатени с много желязо и фолиева киселина. Комбинирани с нискомаслено сирене и леща са отлична храна за бременни жени.

3. Пресни плодове и зеленчуци

Особено зелени и листни сортове са задължителни за бременните – зеле, киселец, лапад, коприва. Те са заредени с всички седем основни хранителни вещества, които са необходими за майката и за правилното поддържане на здравето и растежа на плода. Също така боб и бобови растения са подходящи за консумация по време на бременност.

4. Авокадо

Фолиевата киселина е изключително важна за образуването на мозъка на бебето и нервната му система, а авокадото е богато на това вещество. Тези плодове съдържат също и калий, витамин C и витамин B6. Три пъти в седмицата по 1 авокадо, смляно и забъркано с кисело мляко е идеална следобедна закуска.

5. Ядки

Бадемите и орехите са страхотни за интелектуалното развитие на нероденото дете, благодарение на DHA, която те съдържат. Всички ядки като кашу, фъстъци, лешници и т.н., са натоварени със здравословни хранителни вещества, като например мед, манган, магнезий, селен, цинк, калий, витамин Е и калций.

6. Мляко

Богатите на калций храни трябва да се консумират в повече, тъй като те подпомагат развитието на костите на бебето. Следователно, нискомаслено кисело мляко и обезмаслено мляко трябва да се яде всеки ден. Извара, нискомаслено сирене и масло трябва да се консумират, тъй като те са богати на белтъчини и фолиева киселина.

7. Яйца

Яйцата съдържат всички необходими за здравето на плода хранителни вещества. Задължително яжте по 2 яйца на ден.

4 начина да се предскаже пола на бебето

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *