Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се борим със стомашните вируси?

В повечето случаи възрастните изкарват този вирус накрак

вирус стомашен

Обикновено не се наблюдава гадене, а диарията и повръщането се приемат като симптоми на хранително натравяне. Така лечението се свежда до лекарства против диария и повръщане. Истината е, че е необходимо повече внимание, тъй като за една седмица може да се разболеят всички членове на семейството. Така че е важно да се обърнете към лекар колкото се може по-скоро.

При децата заболяването започва остро – появява се диария, повръщане (дори и на празен стомах), детето отказва да се храни, става мудно, понякога значително отслабва. Освен това може да се развият болки в гърлото, кашлица, хрема. Телесната температура рязко се повишава и може да се задържи висока

На първо място, в никакъв случай не се паникьосвайте. Ако лечението се предприеме навреме, оздравяването настъпва бързо и няма допълнително усложняване на състоянието.

Главното е да не допуснете обезводняване на организма. Лекарят ще ви предпише рехидратираща терапия за възстановяване от повръщането и диарията.

Добре е да се приемат сорбенти – вещества, които намаляват интоксикацията и нормализират работата на стомашно-чревния тракт – например активен въглен, трици и др.

Важно е да помните, че антибиотиците не помагат срещу вируси. Приемането им в този случай е не само безполезно, но и опасно, тъй като се увеличава рискът от развитие на дисбактериоза (нарушаване на нормалния състав на чревната флора), пише списание „За жената“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *