Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Може ли късогледството да се излекува за ден?

Българската офталмология върви в крак със световната

 

късогледство

Родни специалисти натрупаха опит с извършването на рефрактивни операции – хирургическо лечение на късогледство, далекогледство и астигматизъм с модерна апаратура, която позволява изключително прецизна работа. Вече разполагаме и с техника от трето поколение, за чието производство са използвани космически технологии. Новият ексимерен лазер – разновидност на ултравиолетовите лазери, е един от най-бързите в света. За по-малко от 3 секунди той свръхпрецизно и щадящо въздейства на роговицата и радикално коригира зрението във всички степени и видове на рефрактивния дефект. Процедурата е напълно безболезнена, а резултатът идва почти веднага – в деня след операцията зрението е възстановено 80-90%. Пациентът се връща към обичайното си всекидневие, а крайният резултат е отлично зрение, за което вече не са му нужни очилата/контактните лещи.

Лазерните операции се извършват след много внимателен преглед и точна преценка на състоянието на пациента. Лекарят избира най-подходящата за случая технология. Сред противопоказанията за рефрактивна интервенция са някои автоимунни заболявания, имунодефицитни състояния и очни проблеми – недостатъчна дебелина на роговицата, проведена операция поради отлепване на ретината, глаукома, катаракта, прогресираща миопия (късогледство). Относителни противопоказания има при диабетно болни, бременни и кърмещи жени, при хора с кардиостимулатор, при остри и хронични възпалителни заболявания на очите.

Лазерите намират широко приложение при профилактика на отлепването на ретината. От това тежко заболяване страдат възрастни хора, както и пациенти, претърпели операции или травми. Ретината на някои места може да е изтънена, да има сраствания, даже и дупчици, без да е отлепена. В тези случаи аргоновият лазер е отлично помощно средство, което не позволява отлепването на тази опасна и рискова зона. Той се прилага и при неоваскуларните заболявания на ретината при диабетици. Най-важни са навременната намеса, употребата на качествена техника и добре дозираната терапия. Тогава се избягват тежките усложнения на диабетната ретинопатия, от които много хора ослепяват.

Има специален лазер за глаукома, т.нар. селективен лазер. Използва се при пациенти с откритоъгълна глаукома. Той действа избирателно върху онези клетки на окото, които съдържат пигмента меланин, като останалите клетки остават незасегнати. По този начин се активира по-добрият оток на вътреоч-ната течност през дренажния апарат. В много случаи след лазерната интервенция пациентите престават да използват капките за лечение на глаукома, които иначе се налага постоянно да употребяват. Процедурата е щадяща и се провежда на 2-3 сеанса.

С YAG лазер се третира вторичното „перде“ (вторичната катаракта). Според статистиките заболяването се развива при 20% от пациентите, които са претърпели операция на катаракта. С този лазер се прави отворче в лещената капсула, за да може да преминава светлината и пациентът да вижда добре. Това става за секунди и е безболезнено, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *