Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Конски крак

Връхната част на ходилото е насочена надолу и е само ограничено подвижна. Стъпалото опира само на възглавничката под пръстите на краката, петата не докосва земята.

Оплаквания

Болки в резултат на претоварването на въз­главничките под пръстите на краката.

Причини

Конските крака са вродени, но могат да се обра­зуват вследствие на контузии и парези. При по­ложението конски крак се скъсява ахилесовото сухожилие. При движение мускулът на прасеца е постоянно обтегнат.

Риск

Сравнително често се образуват конски крака, когато при продължително залежаване ходила­та не са били държани както трябва. В леглото стъпалото автоматически заема позиция като при конски крак. Колкото по-тежка е завивката, толкова по-голяма е опасността от оформяне на конски крак. Това схващане се получава много бързо и почти е невъзможно да бъде преодоляно.

Възможни последици и усложнения

Болки и ограничена подвижност на върха на хо­дилото.

Профилактика

При продължително залежаване следва посред­ством специални повдигащи съоръжения да не се позволява на завивката да притиска краката. В леглото стъпалата трябва да бъдат долепени под прав ъгъл до една дъска и същевременно пе­тите да бъдат натиснати надолу. Накарайте някой инструктор по лечебна гимнастика да ви помогне при тази конструкция. При болничен престой профилактиката от подобни деформа­ции е лечебната гимнастика.

Нужда от лекарска помощ

Когато конският крак ви пречи при ходене.

Самолечение

Не е възможно.

Лечение

Само в началния стадий и то не винаги конският крак може да се коригира с лечебна гимнастика или гипсиране. Обикновено се налага операция, за да се отпуснат схванатите меки части и да се удължи ахилесовото сухожилие.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *