Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Момиче с припадъци от епилепсия получи облекчение по странен начин

Болното от епилепсия момиче получавала припадъци много често, но намерила облекчение от марихуана

Тя се казва Шарлот Фиги и е на 5 години. От епилепсия страдала от по-малка възраст и е получавала чести припадъци. Била много пострадала от болестта и се наложило да ползва инвалидна количка, пише Associated Press. Точната й диагноза била синдром на Драве, който се нарича още и миоклинична епилепсия.

Смъртността от нейната болест е 15%, а децата болни от нея били с чести припадъци и с физическо и умствено изоставане. Както казват лекарите и родителите й тя получавала до 300 припадъка на седмица. Те били съпроводени и със спиране на сърдечната дейност.

епилепсия
Момиченцето получава облекчение по нетрадиционен начин

В САЩ в някои щати е разрешена употребата на медицински канабис. За щастие семейството на Шарлот живее в щата Колорадо, където е разрешен медицинският канабис. Нейните родители решили да пробват с него да облекчат страданията на детето си, понеже е известно, че той има лечебни свойства. Започнали да й дават марихуана със зехтин и това й подействало положително на здравето. Не след дълго време на приемане на билката тя започнала да ходи без инвалидна количка. Започнала също и да говори, а преди е имала проблем с говора. Като най-силно влияние на марихуаната се оказало и спирането на припадъците й, които я мъчили много често. Не може да се каже, че е била напълно излекувана от епилепсията, но спирането на припадъците е сериозно подобрение на здравето й.

Нейният случай се разчул и видът марихуана с който тя се лекувала бил наречен
”Паяжината на Шерлот”. Това дало повод на други семейства с болни от епилепсия деца в САЩ да се преместят в щата Колордадо.

По този повод от Американската организация за борба с епилепсията казали, че не е научно доказано марихуаната да е полезна при лечение на епилепсия. По въпроса за легализиране на марихуаната за медицински цели есе спори все още.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *