Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бременните жените с епилепсия са изправени пред по-голям риск от усложнения

Преди години, ако една жена е била с епилепсия е била обезкуражавана да забременее. Днес обаче не е никакъв проблем жените с епилепсия да имат деца. Благодарение на грижите по време на бременността 90% от жените, които имат епилепсия раждат здрави бебета. Жените с епилепсия са изправени пред по-висок риск от настъпване на усложнения по време на бременността включително и: тежко сутрешно гадене, анемия, вагинално кръвотечение по време и след бременността, високо кръвно налягане и излишък на протеин в урината след 20–тата седмица от бременността, преждевременно отлепване на плацентата, преждевременно раждане, ниско тегло на бебето при раждане, както и бебета с вродени аномалии.

Всяка жена с епилепсия реагира на бременността по различен начин. За повечето бременни жени, които имат епилепсия, гърчове остават същите. За други особенно такива, които имат не добре контролирана епилепсия броят на гърчовете се увеличава. Лечението протича с различни видове лекарства, които може да предизвикат при бебето различни заболявания затова трябва много да се внимава какви лекарства взема бременнотта жена с епилепсия. Лекарства, които съдържат валпроат например може да нарушат конгнитивното развитие на бебето ви. За да сведете до минимум риска от увреждане на бебето ви лекарят ви трябва да ви изпише най-безопасните лекарства, които да са и правилно дозирани и са точно за вашия тип припадъци. Важно е да знаете, че няма лекарство, което да е еднакво за всички всяка жена взема определен вид и определена доза лекарство.

Бебетата родени от майки с епилепсия са с повишен риск от развитие на гърчове като пораснат. Затова преди да забременеете е добре да направите своя избор за по-здравословен начин на живот за да сведете до минимум риска от увреждане на бебето ви. Например:

  • Яжте здравословна храна.
  • Вземайте допълнително витамини.
  • Правете физически упражнения по-често.
  • Дръжте стреса под контрол.
  • Спете достатъчно.
  • Не пушете, не пиите и не употребявайте наркотици.
  • Ограничете количеството на приемания кофеин.

Повечето бременни жени, които имат епилепсия раждат своите бебета без усложнения. Жените с епилепсия може да използват същите средства за облекчаване на болката както и другите жени. Ако жена с епилепсия има припадък по време на самото раждане той може да бъде спрян с определени медикаменти. Бебето може също така да бъде извадено и с цезарово сечение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Бременните жените с епилепсия са изправени пред по-голям риск от усложнения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *