Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се освободим от полипите на дебелото черво?

Полипите на дебелото черво в повечето случаи са доброкачествени и не предизвикват клинични симптоми

прочистване на дебелото черво, витамин д, рак на стомаха
прочистване на дебелото черво, витамин д, рак на стомаха

Най-често се срещат аденомите и хиперпластичните полипи, като злокачествен потенциал има само първият вид. За да се предпазите от рак на дебелото черво, е необходимо да намалите риска от появата на полипи.

Яжте повече пълнозърнести храни, свежи плодове и зеленчуци. Американската онкологична асоциация препоръчва да консумирате дневно 5 порции плодове и зеленчуци. Богати на фибри и антиоксиданти, те са полезни за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт и освобождават организма от вредните токсини.

Намалете червеното месо и колбасите. По този начин ще ограничите количеството на наситени мастни киселини. Те не бива да надвишават 10% от дневното ви меню. Тази мярка ще помогне да поддържате и нормално тегло. Излишната телесна маса, особено в областта на корема, забавя метаболизма и увеличава риска от полипи.

Хората с по-високо съдържание на витамин D в кръвта са по-малко застрашени от рак на дебелото черво. Това показва проучване на експерти от Международната агенция за изследване на рака в Лион (Франция) и учени от Лондон. Те доказват, че при хората с повече витамин D в организма рискът от развитие на колоректален рак намалява с 40%. Точната връзка между нивото на витамина и развитието на болестта тепърва ще се изследва.

Намалете алкохола. Повече от 1-2 питиета дневно увеличават риска от полипи на дебелото черво, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да се освободим от полипите на дебелото черво?

  1. dobri каза:

    Яжте люти чушки, чесън, хрян, праз, лук, черен пипер, куркума, кардамон, розмарин, гьозум и др. люти и горчиви подправки. Яжте ядки, кълнено жито и много зеленчуци и плодове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *