Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 съвета, с които ще подобрите фокуса на зрението си

Ако зрението ви се е влошило до такава степен, че се мъчите да се съсредоточите и има реална опасност да сложите очила за четене и шофиране – прочетете тези съвети!

Това са някои очни упражнения, които можете да направите у дома. Те действително могат да подобрят фокуса на погледа ви.

–      Затворете едното си око и се съсредоточете с другото върху острието на молив на разстояние около 6 сантиметра. След няколко секунди се фокусирайте върху по-далечен обект. След още няколко секунди върнете фокуса си към молива. Ако нямате проблеми със зрението, корекцията ще бъде без усилие, в противен случай, ще почувствате мускулно натоварване около очната ябълка.

–      Наведете главата си леко назад и погледнете малко по-надолу, за да видите края на собствения си нос. Преместете погледа си към по-далечен обект, преди отново да се съсредоточите върху края на носа си. Повторете това упражнение четири или пет пъти. Това подобрява фокуса на зрението ви.

–      Раздвижете очите си в кръг – направете кръгови движения наляво и нагоре, после надясно и надолу, създавайки кръг. След това в обратна посока и повторете няколко пъти, за да се почувствате, че очните мускули работят.

–      Стиснете очите си плътно затворени в продължение на 5 секунди, преди да ги отворите толкова широко, колкото е възможно в продължение на няколко секунди. След като направите това около осем пъти, затворете очите си и ги масажирайте с кръгови движения с върховете на пръстите си. Правете това в продължение на около 1 минута.

–      Направете кръгови движения на очите все едно описвате цифрата осем, започвайки от горния ляв ъгъл на окото и ги движете надолу. Повторете упражнението в обратната посока. Правете това около десет пъти.

Практикувайте тези упражнения два или три пъти на ден за оптимална полза.

 

 

 

4 тайни начина да се предпазите от проблеми със зрението

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *