Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чаят от листата на Ериботрея е противовъзпалително лекарство!

Ериботрея (The loquat (Eriobotrya japonica) е вечнозелен храст или малко дърво, което се отглежда заради жълтите си плодове или като декоративно растение.

Много известно като японски мушмули, а също и като японски или китайски сливи. Дървото Ериботрея е характерно за Китай, но се отглежда в много азиатски страни особено в Япония. Листата от дървото понякога се заменят за чаени листа, въпреки че Ериботрея не съдържа кофеин и технически се счита за билкова отвара вместо чай.

Loquat Tree

Дървото Ериботрея е храст като плодно дърво, което обикновено расте между 10 и 15 метра високо. Често се отглежда като декоративно дърво, защото има богата зеленина със вкусни и питателни плодове. Неговите плодове и листа са били използвани като храна и лекарства в Азия в продължение на най-малко хиляда години. Според „Китайската билкова медицина – Materia Medica“ листата могат да се дъвчат сурови, но по-често те се използват, за да се направи топла билкова отвара или чай.

Листата

Те са вечнозелени с лъскава текстура и назъбен ръб. Действат като противовъзпалително, отхрачващо, потискащи апетита, регулатори на инсулина и против кашлица. Имат сравнително високо съдържание на калций, фосфор, желязо, калий и витамини A и C. Употребата на листа от Ериботрея може да има леко успокоително действие. Чаят, известен като Бива-ча в Япония, се консумира всеки ден, горещ или охладен. Листата се сушат, смилат се фино, добавят се към гореща вода и се оставя да кисне в продължение на 15 минути.

Потенциалните ползи за здравето

Чаят може да помогне при стомашно-чревни проблеми, като например лошо храносмилане, диария и стомашно разстройство. Като отхрачващо помага да се разреди гъстата слуз на храчките, за да се изхвърлят по-лесно. Научни изследвания има, които доказват, че тя увеличава производството на инсулин. В действителност, чаят е одобрен от китайското правителство като антидиабетно средство. Освен това, като потискащо апетита чаят от Ериботрея намалява желанието за храна, което може да насърчи загубата на тегло.

Препоръки

Има много твърдения, че чаят от Ериботрея се бори с различни видове рак и вирусни инфекции, включително ХИВ, но няма научни доказателства, които да подкрепят тези твърдения. Ериботрея може да има някаква значителна лекарствена стойност, но тя със сигурност не е панацея и не трябва да се разчита за лечение на тежко заболяване. От друга страна, тя има дълга история на безопасна употреба, така че пиенето на една чаша чай на ден следва да не води до каквато и да било токсичност. Консултирайте се с натуропат или практикуващ лекар по традиционна китайска медицина за всякакви потенциални странични ефекти.

 

6 лоши навици, които вредят на кожата ви!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *