Добри източници на желязо за злояди деца

Повечето деца не са готови да преглътнат порция спанак като известната карикатура на Попай, дори да им кажете, че ще станат силни като него.

Но ако имате злоядо дете, може да се притеснявате, че то не получава достатъчно желязо с храната си изобщо. Броколито и спанакът не са единствените източници на желязо – има много други начини да му предоставите този важен хранителен елемент.

Плодове и зеленчуци

Сладките картофи са харесвани от децата. Могат да бъдат направени на супа, пюре или печени, поръсени с копър и чесън. Ряпата и зелето са други източници на желязо, които могат да се поставят върху пица или гарнитура, като ги настържете на ренде за салата и ги смесите с майонеза.

Месо и риба

Месото е много добър източник на желязо и кюфтетата се харесват от децата. Пуйката също е много полезна и можете да приготвите вкусни хапки или всяко ястие, което привлича детето. Ако детето не харесва риба, опитайте да я прикриете, като я панирате. Филе от бяла океанска риба се харесва от децата.

Хляб, тестени изделия и зърнени култури

Пълнозърнестият хляб е добър източник на желязо, но ако вашето хлапе харесва само бял хляб, можете да закупите този, който е обогатен с желязо. Овесът е начин за получаване на желязо, но не трябва да се сервира като купичка овесена каша. Опитайте да направите овесени бисквити или палачинки от овесено брашно.

Други храни

Яйцата съдържат желязо и са универсална храна, която може лесно да бъде прикрита, ако е необходимо. Лещата е добър източник на желязо. Сгответе я с моркови, лук и чесън и направете на крем супа, ако детето предпочита. Нахут и боб също предоставят желязо.

При злоядите деца е важно да направите храната привлекателна за тях, а не просто да хвърлите нещо в чинията! Като се хранят разнообразно, ще бъдат по-здрави, а вие по-спокойни.

 

Кои храни са най-важни за децата?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *