Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Овесът спасява от атеросклероза!

Овесът съдържа съединение с могъщи антиоксидантни, противовъзпалителни свойства. То е в състояние да предпази и от онкологични заболявания, но в момента хит в изследванията с него е възможността да спасява сърцето и кръвоносните съдове от атеросклероза.

ovesВълшебният овесен компонент се нарича авенантрамид, пишат от meddaily.ru. Всъщност известно е, че пълнозърнестите храни намаляват риска от много заболявания, включително сърдечно-съдови. Те съдържат много фибри, витамини, минерални компоненти и фотохимични съединения. Така например разтворимата целулоза бета глюкан намалява общите показатели на холестерина и липопротеините с ниска плътност.

Положителното въздействие на овеса върху сърцето не е свързано само с този вид целулоза. Споменатият авенантрамид дава допълнителен ефект – противовъзпалителен и антиоксидантен. Именно това нещо предпазва кръвоносните съдове от отлагания на плаки и втвърдяване на стените им. Освен това овесената съставка потиска изработването на възпалителни цитокини, свързани с образуването на опасните мастни плаки в кръвоносните съдове.

За ползата от овесената каша, овесените ядки се говори почти непрекъснато – тя е една от храните, считани за дълбоко традиционни и съвременни, с перспектива. Със сигурност овесената каша не е любима храна на повечето хора, но грижата за здравето не може да я подмине с пренебрежение. Обърнете внимание обаче: говори се за храни от пълнозърнеста суровина, а не за преработените ядки, които са по-популярният вариант на консумация. Все пак – и това е нещо, ако сме решили да се храним здравословно! Най-малкото, дават възможност за по-бързо приготвяне, а това никак не е без значение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *