ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои болести цери ракията от кактус?

Мексикански специалисти твърдят, че традиционната за техните географски ширини ракия от кактус – текилата, съдейства за отслабването, като блокира активността на мастните клетки.

tekilaТекилата има целебни свойства, твърдят учените, цитирани от medikforum.ru. Описани са оздравителните й въздействия при язва, остеопороза и дори при онкологични заболявания.

За въздействието на текилата върху мастните клетки свидетелства мащабно изследване с лабораторни гризачи. Мишките били разделени на групи, като всяка от тях била на различен питеен режим. Имало група на вода, както и на различни разтвори – с аспартам, глюкоза, фруктоза, захар, сироп от агава. Сиропът от агава е сокът, извличан от зелената кактусова маса – именно от него след ферментация и дестилиране се получава кактусовата ракия.

Резултатите от опитите: единствено при групите на питеен режим с вода и сироп от агава не се получило увеличение на теглото. Обяснението: кактусовият извлек съдържа много фибри, като в същото време агавините могат да изпълняват ролята на естествен подсладител. По същество това са лесно разтворими захари с нисък гликемичен индекс.

Продуктите с агавини са крайно необходими за диабетиците и хората със затлъстяване, коментират специалисти. Кактусовата ракия, в която те се съдържат, действително може да се окаже цяр, стига да е в разумно количество.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *